Ta strona korzysta z plików cookie, aby poprawić doświadczenie użytkownika podczas korzystania z jej treści. Pliki cookie, sklasyfikowane jako wymagane, są przechowywane w przeglądarce, ponieważ są niezbędne do działania podstawowych funkcji witryny. Używamy również opcjonalnych plików cookie, które pomagają nam analizować i rozumieć, w jaki sposób korzystasz z tej witryny. Te pliki cookie będą przechowywane w Twojej przeglądarce tylko za Twoją zgodą. Masz również możliwość rezygnacji z tych plików cookie, jednak rezygnacja ta może wpłynąć na wygodę przeglądania.
Te pliki cookie są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania witryny. Kategoria ta obejmuje wyłącznie pliki cookie, które zapewniają podstawowe funkcjonalności i zabezpieczenia witryny. Te pliki cookie nie przechowują żadnych danych osobowych.
Funkcjonalne pliki cookie pomagają wykonywać określone funkcje, takie jak udostępnianie zawartości witryny na platformach mediów społecznościowych, zbieranie informacji zwrotnych i inne funkcje stron trzecich.
Analityczne pliki cookie służą do zrozumienia, w jaki sposób odwiedzający wchodzą w interakcję ze stroną internetową. Te pliki cookie pomagają dostarczać informacje o wskaźnikach liczby odwiedzających, współczynniku odrzuceń, źródle ruchu itp.
Wydajnościowe pliki cookie służą do zrozumienia i analizy kluczowych wskaźników wydajności witryny, co pomaga zapewnić lepsze doświadczenia użytkownika.
Reklamowe pliki cookie służą do dostarczania odwiedzającym odpowiednich reklam i kampanii marketingowych. Te pliki cookie śledzą odwiedzających w witrynach i zbierają informacje w celu dostarczania dostosowanych reklam.
Dieta dla diabetyków lub osób borykających się z insulinoopornością. Menu oparte na produktach o niskim lub średnim indeksie glikemicznym.
W menu produkty zawierające cukry proste (np. cukier, słodycze, białe pieczywo, biały ryż, ziemniaki, suszone owoce, miód), zastąpiliśmy węglowodanami o niskim lub średnim indeksie glikemicznym i bogatymi w błonnik (np. warzywa, grube kasze, chleb razowy, ryż brązowy).
Rezultaty stosowania takiej diety to nie tylko stabilny poziom cukru we krwi, brak spadków energii, ale także lepsze samopoczucie oraz zdrowa sylwetka. Odpowiednio zbilansowana i pełnowartościowa dieta potrafi poprawić zdrowie oraz wyniki badań u diabetyków oraz osób z insulinoopornością.
Właściwa dieta jest jednym z najważniejszych elementów terapii przy cukrzycy i insulinooporności. Bardzo istotne jest także utrzymanie prawidłowej masy ciała oraz regularne spożywanie o wyznaczonych godzinach co najmniej 5 posiłków dziennie. Dzięki temu przyspieszymy metabolizm oraz unikniemy skoków glukozy.
Kaloryczność: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal