Catering dietetyczny przeznaczony dla osób, które chcą wykluczyć gluten ze swojej diety z uwagi na alergie, nietolerancje lub z innych powodów.
Produkty z pszenicy, owsa, żyta, jęczmienia zastępujemy naturalnie bezglutenowymi składnikami takimi jak ryż, proso, gryka, kukurydza, quinoa, amarantus, tapioka, rośliny strączkowe (ciecierzyca, soczewica, groch), mąka z kasztanów oraz orzechy zwracając uwagę na zachowanie jak najlepszych walorów smakowych potraw.
W tym programie ograniczamy zawartość glutenu do minimum, aczkolwiek na terenie kuchni znajdują się produkty zawierające gluten, dlatego też śladowe ilości mogą występować.
Kaloryczność: 1000 kcal, 1200 kcal, 1500 kcal, 1800 kcal, 2000 kcal, 2500 kcal
Możesz wybrać catering dietetyczny:
– całodzienny (5 posiłków)
– lub częściowy (3 lub 4 dania), jednak wówczas o pozostałe posiłki będziesz musiał zatroszczyć się sam.